Рашков с отворено писмо към Гешев заради депутат от ГЕРБ

16:29, 29 юли 22 / Политика 25 3154 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков изпрати писмо до главния прокурор Иван Гешев във връзка с действията на прокуратурата по отношение на народния представител от ГЕРБ Бранимир Балачев, за когото има данни, че през 2022 г. е нарушил наложената му от РЗИ-Варна.

Рашков припомня изказване на Гешев, с което той уверява, че „прокуратурата ще направи всичко възможно, за да подведе под отговорност всички, които поставят в риск здравето не само на околните, но и на близките си“.

След това вътрешният министър излага хронология във връзка с народния представител, според която той се е явил като адвокат на седем съдебни заседания и е участвал в пресконференция, докато е бил под карантина, пише Нова телевизия.

Според Рашков така депутатът е нарушил законовите правила и съзнавайки, че е носител на болест с тежки последици, е контактувал с неограничен брой граждани и е поставил в риск живота и здравето им.

В края на писмото силовият министър апелира обвинител номер едно „да упражни законните си правомощия и постъпи като Главен прокурор“, като отмени прокурорския акт за отказ от образуване на досъдебно производство по отношение на народния представител.

Цялото писмо вижте тук.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама