В БСП очакват Крум Зарков да е служебен министър на правосъдието

12:37, 30 юли 22 / Политика 25 2540 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Депутатът от БСП Александър Симов заяви, че няма да се изненада, ако вдругиден види колегата си Крум Зарков като правосъден министър. Юристът е сред спряганите имена за предстоящия служебен кабинет на президента Румен Радев, чийто състав трябва да стане ясен до дни. 

Зарков бе готов да се изправи срещу Нинова в битка за лидерския пост, но до такава отново не се стигна, партята отказа „да констатира“ подадената от Нинова оставка заради изборния крах на партията.

Именно гласът на Зарков спря връщането на хартиените бюлетини изборите от Народното събрание. Депутатът гласува против предложението на БСП за промени в Изборния кодекс в навечерието на нови избори.

БСП не е в конфликт с никого

По повод влошените отношения между БСП и държавния глава Симов коментира, че социалистите не са се конфронтирали умишлено с никого.

„Когато предишната власт подло, гадно и арогантно атакува президентството, социалистите излязоха на площада, за да се обявят срещу модела на Борисов и Гешев. Когато обаче това управление беше поставено под мощна медийна атака на същите тези сили, които атакуваха президента, за съжаление Румен Радев не излезе да защити това управление. А можеше да даде по-голям кредит на доверие - това остава неприятно усещане у мен“, изтъкна той в ефира на БНТ.

БСП няма от какво да се срамува след участието си в управлението, допълни Александър Симов.

„Дали сме понесли или не щети от участието си в управлението, ще видим от резултатите на изборите, но нямаме повод да се срамуваме от нашите избиратели. Това, че защитавахме нашите цели, доведе до най-социалния бюджет, който България е имала през последните десетилетия. Вярно е, че управлението беше сложно и в него участваха идеологически несъвместими партии, но тази несъвместимост беше възможна, защото ние заедно трябваше да се справим с най-мрачното наследство на ГЕРБ. Не успяхме да го направим, но се надявам да получим нов вот на доверие, за да си свършим работата“, каза той.

Той заяви, че предизборна коалиция с „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ не е възможна, но след изборите може отново да седнат на масата на преговорите.

„Ние сме партии с различен профил и идеология. Възможно е обаче след изборите да седнем отново и да преговаряме по програмата, по която постигнахме съгласие. И знам какво казват хейтърите и спиматизантите на ГЕРБ, но точно защото сме противоположни партии и знаем различията си, успяхме да създадем много продуктивно сътрудничество по темите, по които имаме съгласие. Консенсусът антигерб е истинската разделителна линия в нашето общество“, добави той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама