ПП решава за коалиция с ДБ идната седмица

18:02, 31 юли 22 / Политика 25 2476 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

„Продължаваме промяната“ решава за коалиция с „Демократична България“ идната седмица. Това стана ясно от думите на Росен Костурков от Изпълнителния съвет на ПП.

Следващата седмица имаме събиране на двата ни колективни органа - изпълнителен съвет и национален съвет, за да решим дали на предстоящите избори да се явим съвместно с „Демократична България“, обясни той в ефира на БНР. 

Каквото и решение да вземем, с ДБ така или иначе ще извървим изборния процес и ще продължим започнатото заедно. По отношение на връщането на държавността и на борбата с мафията нямаме разминаване“, каза още Костурков.

Миналата седмица съпредседателят на ДБ Христо Иванов предложи на партията на Кирил Петков и Асен Василев общо явяване на предстоящия предсрочен вот. Това е логично при много голямото електорално припокриване, което има при нас. Ако все пак мислим за хората, които трябва да представляваме, сме длъжни да им осигурим възможност да не се делят. Да, ще направим такова предложение, каза Иванов миналата сряда.

И „Продължаваме промяната“, и ГЕРБ са уверени в победата на изборите

От ПП обаче засега са уклончиви по темата, а преди ден вицепремиерът Калина Константинова изрази убеждение, че партията ще спечели изборите и след тях, заедно с ДБ и БСП щ имат по-голямо мнозинство от това в приключилия живота си в петък парламент.

Самият Костурков преди дни заяви, че партията му проучва как подобно обединение ще се отрази на изборните резултати н формациите. 

„Има две хипотези в случая - обединяването на две групи може да доведе до увличащ вот - хората искат да гласуват за тези, които видимо са победители. Но другата хипотеза е, че при такива обединявания, виждали сме ги много често, всяка партия губи собствената си периферия. Нека да видим числата. Правят се проучвания в момента“, коментира той в ефира на БНТ.  

Припомняме, че движението „Ние идваме“ на Арман Бабикян и Николай Хаджигенов също призова за обединение с ПП и ДБ срещу общият им враг - статуквото.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 05:49, 01 авг 22

.

2 Анонимен 05:51, 01 авг 22

С ДБ да с герб не защото са ви замислили капан

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама