Караджов: Предлаганите решения за пътищата са бомби със закъснител

08:56, 01 авг 22 / Политика 25 2564 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

30 септември е датата, до която „Продължаваме промяната“ и Кирил Петков наложиха като срок да могат да се удължат действащите досега договори. Аз го попитах защо при условие, че можем да решим генерално проблема. Моето решение беше изпратено писмено до сключване на нови договори по процедури по Закона за обществените поръчки. Това е най-логичното. Това каза пред БНТ Гроздан Караджов, министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка.

„Само че той (бел. ред. - Кирил Петков) каза: „Така по този начин ще си гарантирам, че коалицията ще върви по-дълго време и няма да бъде бутнато правителството“. Предлаганите решения за пътищата са бомби със закъснител, заложи се гигантска криза. Ако фирмите доброволно не продължат да си вършат работата, ще се предизвика огромна катастрофа“, посочи той.

МФ: Караджов и АПИ са отговорни за поддръжката на пътищата

Караджов призова служебният кабинет да направи ревизия на работата на правителството на Кирил Петков. Той повтори тезата си, че след 30 септември държавата ще остане без пътно поддържане по вина на премиера Петков.

По думите му липсва законово основание, на базата на което да си възстановят договорите. „50% от средствата са изплатени. Зимна поддръжка може да има, ако Конституционният съд например прецени да разгледа делото през септември. Няма да може да се прави аварийно поддържане след 30 септември. Случващото се е начин да се изолира президентът от процеса на разплащането на тези фирми“, допълни Гроздан Караджов.

Според него са спрени всички големи инфраструктурни проекти. „По отношение на Агенция „Пътна инфраструктура“ бяхме блокирани от „Продължаваме промяната“, лично от Кирил Петков“, каза още Гроздан Караджов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама