„На България не ѝ трябва гълъб, а орел“

11:48, 02 авг 22 25 2811 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Политиците винаги са били „любимците“ на зевзеците в социалните мрежи. А шегаджийското въображение се развихря най-много, когато има политически трусове и промени. Като ново служебно правителство.

Четвъртият кабинет на държавния глава беше взет на мушка основно заради служебния премиер или по-скоро неговото първо име – Гълъб.

На България не ѝ трябва гълъб, а орел“, шегува се потребител във Facebook.

Бъдещата партия на Гълъб Донев ще се казва „Български орел“, пишат в страницата „Колажи и карикатури“. „Има такъв гълъб“ по ще му ходи“, посочва потребител под публикацията. „Може и „Българска перушина“, шегува се друг.

Само Гълъб не ни е управлявал. Барем да донесе мир“, е още една шега. „Сега вече със сигурност България ще се превърне в гълъбарник“, пишат още потребители.

Друга популярна шега гласи: „Ако премиерът се казва Гълъб, как се нарича правителството? Гълъбарник“. И още: „Една птичка пролет не прави, но един Гълъб...прави правителство“. „Коя е най-омразната книга на Гълъб Донев? „Ние, врабчетата“. „Кръстен ли е на дядо си Пощенски?“. „А колко по-подредено щеше да е, ако Гълъб Донев беше служебен министър на транспорта и съобщенията“. „От утре столицата се мести в Гълъбово“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама