Може ли ГЕРБ да се коалира с ДПС?

09:20, 03 авг 22 / Политика 25 2591 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ние много ясно казахме, имаме няколко приоритета това са: 100% диверсификация на газа, таван на цените на електроенергията и на горивата, еврозона, съдебна реформа, борба с корупцията. Това са теми, по които ГЕРБ иска и държи да се работи, включително и зелена икономика, дигитализация. Това са темите, по които ние трябва да започнем разговори с хората, които имат ясна евроатлантическа ориентация. Това са партиите, с които ние ще водим диалог, каза бившият социален министър и депутат от ГЕРБ-СДС Деница Сачева пред bTV.

ГЕРБ отговори на Петков за „Балкански поток“

Тя коментира и това дали ДПС могат да бъдат евентуални коалиционни партньори на ГЕРБ заради тяхната евроатлантическа ориентация. „Нашите избиратели трудно биха приели коалиция с ДПС, така че на този етап това ние не го обсъждаме. Но по външнополитически приоритети ДПС винаги са изразявали своята ясна евроатлантическа ориентация, включително подкрепиха и декларацията за Украйна, решенията за оръжието за Украйна, за Северна Македония“, добави Сачева. 

ПП каза „Не“ на Борисов

Сачева коментира и това дали „Продължаваме промяната“ биха били евентуални коалиционни партньори. „Въпросът е колко евроатлантическа партия е ПП. Последните данни на НСИ по стокообмена са се увеличили. Странно, ако са евроатлантическа партия, защо сме увеличили вноса от Русия със 160%“, посочи тя.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 10:40, 03 авг 22

Продажници

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама