Вицепрезидентът: Министрите от БСП в служебния кабинет са гордост за всяка партия

13:25, 03 авг 22 / Политика 25 2653 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Не зная какво е визирала Нинова, но ако е имала предвид тримата министри, които и днес са членове на националния съвет на БСП, смятам, че те са гордост за всяка една партия, коментира вицепрезидентът Илияна Йотова, цитирана от bTV.

Изказването ѝ дойде, след като вчера лидерът на БСП и бивш икономически министър Корнелия Нинова каза, че служебният кабинет ще бъде реваншистко настроен към социалистическата партия.

Нинова: Служебното правителство ще е реваншистко към БСП

Тя изтъкна и това, че президентът има специално отношение към нея, след като назначава на нейната длъжност, човек, когото тя е уволнила. На поста на Нинова застава Никола Стоянов, когото тя уволни през юни тази година като председател на държавното оръжейно предприятие „ВМЗ-Сопот”. Мотивът за отстраняването му са лоши финансови резултати.

В новото служебно правителство от БСП влизат в управлението Весела Лечева като министър на младежта и спорта, Крум Зарков като министър на правосъдието и Явор Гечев като министър на земеделието. 

Служебният кабинет: На Нинова, с „любов“

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама