Интерконекторът с Гърция ще бъде завършен максимално бързо

12:05, 08 авг 22 / Политика 25 1573 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ще се направи всичко необходимо, за да бъде завършен интерконекторът с Гърция. Това заяви на брифинг служебният регионален министър арх. Иван Шишков. Той се среща днес с участниците в строителството на междусистемната газова връзка.

От първия си работен ден новото правителство се занимава с това докъде е стигнало строителството на връзката.

Установихме, че е имало възражения от различни институции - противопожарна охрана, „Напоителни системи“, включително Министерството на околната среда и водите, с които аз съм запознал всички съответни министри. Работи се по максимално бързото отстраняване на всички проблеми“, обясни Иван Шишков.

БСП призова служебния кабинет да възобнови преговорите с „Газпром“

На работната среща ще бъдат уточнени сроковете, в които строителят може да отстрани всички тези проблеми.

Строителят ще се ползва с най-големите привилегии от всички строители в България, тъй като цялата държавна администрация ще му помага за да можем максимално бързо да завършим обекта“, заяви Шишков, цитиран от БНТ.

По думите му има недовършени неща по връзката, но и да има забавяне, то няма да е голямо.

„Поискахме от инвеститора да ни представи мрежови график“

„Има недовършени строителни работи по газовата връзка с Гърция, затова от регионалното министерство са изискали от инвеститора да представи подробен график за това как и в какви срокове интерконекторът ще бъде довършен“, заяви Шишков след срещата си участниците в строителството на междусистемната газова връзка Гърция - България.

„Поискахме от инвеститора, поради това, че ние ще му помагаме, но и ще го следим всеки ден, да ни представи мрежови график не само с крайната дата, а график ден по ден. Това е единственият начин, по който можем да гарантираме изкъсо процеса и да осигурим всички държавни институции да са на разположение“, обясни той.

Строежът на обекта се разделя на два етапа - това, което е най-неотложно, ще се извърши в първия етап, за да се компенсира забавянето.

Не мога да кажа доколко държавата е упражнявала контрол, но не искам да гледам назад“, коментира Шишков.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама