Облачно на запад, по морето - слънце

07:00, 12 авг 22 25 1919 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Над Западна България облачността ще е значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. На много места там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. В източните райони ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 31°, в София - около 25°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Вятърът постепенно ще отслабва, ще е до умерен и ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, над масивите от Западна България – по-често значителна, след обяд – купесто-дъждовна и ще има валежи от дъжд, на много места и гръмотевици. Ще духа до умерен североизточен, в Западна България – югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°.

През почивните дни въздушната маса над страната ще остане неустойчива. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, а в отделни райони за кратко ще са интензивни. Вятърът ще е слаб, в по-голямата част от страната временно и ще стихва; в събота ще е от север-североизток, в неделя и понеделник - от запад. Температурите и в Източна България ще се понижат, в Западна ще са без съществена промяна, показва прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама