Задача номер едно за служебния кабинет: честни избори

11:59, 12 авг 22 / Политика 25 2395 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Държавата обяви война на контролирания и купения вот. Това стана по време на Националното съвещание на МВР, на което присъства цялото политическо и професионално ръководство на органите на реда, заедно със служебния премиер Гълъб Донев.

В приветствие към ръководството на МВР служебният министър-председател Гълъб Донев набеляза два важни въпроса пред МВР - справянето с войната по пътищата, както и осигуряването на честни и прозрачни избори. Според служебния вътрешен министър Иван Демерджиев МВР трябва да се бори активно и с битовата престъпност по места, като биват издирвани и ограничавани точките на конфликт в малките населени места.

Служебният премиер заяви, че непосредствена задача пред държавата е борбата с купения и контролиран вот. „Напълно е възможно да бъдат ограничени уродливи явления като купения вот. Не сте сами, защото правителството ще направи всичко възможно в съпротивата срещу купения вот“, заяви Гълъб Донев, служебен министър-председател.

Според служебния вътрешен министър Иван Демерджиев от първостепенно значение е изборите да минат гладко и това е задача номер едно на МВР. „Аз ще изисквам от вас да се разкрият лицата на купения вот и тези лица да бъдат издирени и изправени пред закона. Това трябва да свършим най-добре”, заяви Иван Демерджиев, служебен министър на вътрешните работи, цитиран от bTV.

Гълъб Донев бе категоричен, че държавата трябва да се бори и с войната по пътищата: „Всяко съобщение за катастрофа на пътя ме изпълва с гняв. Убеден съм, че на войната на пътя може да се сложи край. Не се намираме от двете страни на магистралите в България, а сме заедно в това безумие, трябва да сме нетърпими към всеки в това, направете дори и невъзможното за това“.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама