Има задържан за убийството на швейцарския бизнесмен

11:35, 15 авг 22 25 2327 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Прокуратурата задържа за срок от 72 часа 57-годишен мъж за умишленото убийство на швейцарския бизнесмен Удо Ланге в луксозния комплекс „Делта Хил“ край Перник, съобщиха от държавното обвинение в Перник.

Швейцарски бизнесмен е убит в пернишко село

„В хода на разследването са извършени огледи на местопроизшествието, проведени са разпити на свидетели, иззети са записи от камери за видеонаблюдение, направена е аутопсия от съдебен лекар, назначени са  експертизи. Въз основа на събраните по делото доказателства наблюдаващият прокурор привлече в качеството на обвиняем за умишлено убийство 57-годишният Б.П.“, съобщиха по-рано от окръжната прокуратура в Перник.

Според държавното обвинение убийството е предумишлено и утре ще бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Прокуратурата с подробности за убийството на швейцарския бизнесмен

По техни данни мъжът е бил познат и е работил при съпругата на жертвата - Елизабет. Задържаният и жената са били в лични и професионални отношенияРаботи се по версия за съучастие и на съпругата. Тя е била разпитана пред съдия. От прокуратурата не коментираха дали по време на разпит жената е посочила кой е извършител на престъплението.

Към настоящия момент няма самопризнания на обвиняемия. Експертизите все още не са готови, съобщиха от прокуратурата. Имаме данни за конкретно използвано оръжие, но дали то е способно да причини такива наранявания ще кажат експертите, съобщиха от Окръжна прокуратура-Перник и ОД на МВР-Перник.

Припомняме, че трупът на Ланге бе намерен в гараж в дома му в комплекса в четвъртък вечерта. Първоначално не бяха открити следи от насилие, но в последствие и след аутопсията вътрешният министър Иван Демерджиев обяви, че става дума за замаскирано убийство. По думите му тялото е местено и дори преобличано. От държавното обвинение обаче отрекоха да имат доказателства за тези твърдения.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама