ВМРО с амбиция за участие във властта след изборите

14:30, 16 авг 22 / Политика 25 2077 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Отиваме на избори с платформата на ВМРО, основана на защита на българския интерес, който беше предаден от коалицията „анти Македония“. Амбицията ни е да бъдем участници в управлението на държавата. Това обяви съпредседателят на ВМРО Ангел Джамбазки при регистрирането на партията в ЦИК за участие в изборите на 2 октомври.

Организационният съвет на ВМРО – БНД взе решение в събота за самостоятелно явяване на партията на предстоящия вот.

Без патриотична коалиция: ВМРО се явява самостоятелно на изборите

„Когато ВМРО отново управлява, интересите ни по темата „Македония“ ще бъдат защитени“, каза  Ангел Джамбазки, цитиран от БТА. По думите му т.нар гражданско вето ще бъде възстановено в пълната му сила, тъй като „коалицията „анти Македония“ „клекна“ и предаде българския интерес, без да има нужда, и събитията в Скопие го показват“.

Пробив: Историческата комисия призна Самуил за български цар

Джамбазки посочи също важността от разговор за доходите на българските граждани и за цените, които по думите му съсипват бюджетите на дребни и средни предприемачи и на обществото като цяло. Важен е също разговор за това как трябва да се промени конституционният модел в държавата, за да се избегнат такива ситуации с много чести избори, каза той. 

Ангел Джамбазки коментира също, че патриотично обединение трябва да има. Той добави, че това обединение не се е провалило, разговорите продължават и може би не на тези, но на следващи избори би могло да има. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 17:24, 16 авг 22

Подлогите пак точат чекииката

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама