Обвиняемият за убийството на Удо Ланге остава в ареста

17:40, 16 авг 22 25 2322 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Обвиняемият Борислав Панев за умишленото убийство на швейцарския бизнесмен Удо Ланге остава в ареста, съобщиха от прокуратурата. 

По-рано съдебно-медицинската експертиза установи, че интоксикация с хлороформ е причинила смъртта на Ланге, който бе открит мъртъв в дома си в луксозното вилноселище Делта хил на 11 август. Констатирани са фрактури на ребра и нараняване на белия дроб у жертвата.

Има задържан за убийството на швейцарския бизнесмен

Борислав Панев продължава да твърди пред съда, че не е извършвал никакво престъпление и поиска да не бъде оставян в ареста. Адвокатката му пледира, че обвинението се базира само на показанията на Елизабет Ланге, съпруга на убития бизнесмен. Те били дадени на 14 август, след като Елизабет е била задържана от МВР в продължение на 14 часа. При този разпит тя е дала диаметрално противоположни на показанията, дадени от нея на 12 август, ден след убийството на Удо Ланге. Защитата на обвиняемия твърди, че по ръцете на съпругата на убития Елизабет е имало златни частици, каквито имало и по тялото и ризата на Удо Ланге, и намекна, че те са от шилото, с което Удо е прободен.

Швейцарски бизнесмен е убит в пернишко село

Според държавното обвинение обаче, ако бъде пуснат, Панев може да повлияе на свидетели и дори да попречи да се установи евентуален негов съучастник. Прокуратурата подкрепи искането си с факта, че според доказателствата именно Борислав Панев умишлено е убил Удо Ланге. В дома на Панев били намерени доказателства за съпричастността му към престъплението. Притежавал и боеприпаси, за които нямал разрешение. Панев вече е осъждан за обсебване, измама и длъжностно присвояване в големи размери, пише БНТ. 

Според разследващите 57-годишният Борислав Панев е близък на семейството и има лични и професионални отношения със съпругата на жертвата Елизабет Ланге. От няколко години той е работил за семейния бизнес на Ланге, свързан с двете пекарни на семейството.

Прокуратурата с подробности за убийството на швейцарския бизнесмен

Трупът на Ланге бе намерен в гараж в дома му в комплекса в четвъртък вечерта. Първоначално не бяха открити следи от насилие, но в последствие и след аутопсията, лично вътрешният министър Иван Демерджиев обяви, че става дума за замаскирано убийство. Той разказа версията, че тялото е местено и дори преобличано. Последваха няколко разминавания между МВР и прокуратурата покрай разследването на случая.

Версията за причината за смъртта се промени в хода на разследването. Първоначално се твърдеше, че швейцарецът е умрял от огнестрелна рана в областта на белия дроб. После версията стана, че той е прободен с шило. Имаме данни за конкретно използвано оръжие.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама