Електрошок и памук с хлороформ: Ето как е бил убит Удо Ланге

11:51, 17 авг 22 25 2975 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Задържане под стража за Борислав Панев. Това реши съдът. Той беше обвинен за убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге. От разпита на Елизабет Ланге, която е съпруга на убития мъж, става ясно, че Панев е замислял убийството от месеци.

Пред съда Борислав Панев се представи като заместник-управител във фирмата за производство на хляб на убития бизнесмен и отрече да има нещо с престъплението. Съдът обаче прие друго. На 11 август Панев издебнал Ланге в гаража му. Първо го зашеметил с електрошок. След това се качил на гърдите му, като му счупил няколко ребра, и причинил кръвоизлив на белия му дроб. През това време притискал памук с хлороформ към носа и устата на бизнесмена. 

Обвиняемият за убийството на Удо Ланге остава в ареста

Първоначално се твърдеше, че Удо Ланге е починал от естествена смърт. „По трупа няма външни следи от насилие, това е подвело разследващите. Затова при аутопсията се видя, че има проблем”, каза прокурорът Аделина Алексиева.

Убийството било планирано от месеци, разказала жената на Ланге пред разследващите.

„Той ми каза, че не е участвал в това престъпление. Поискал е записи от камери къде се е намирал целия ден”, каза адвокатката на обвинения в убийството Детелина Попова.

Мотивът за престъплението остава личен, потвърди и съдът. Става дума за силните чувства на Панев към Елизабет Ланге. Решението за ареста може да бъде обжалвано, пише Нова телевизия.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама