Собственикът на катастрофиралия сръбски автобус е с над 100 нарушения

17:08, 18 авг 22 25 2257 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Собственикът на катастрофиралия на магистрала „Тракия“ сръбски автобус има издадени над 99 акта за сериозни нарушения, а наемателят на автобуса има регистрирани 4 тежки нарушения, предаде БГНЕС.

При проверката на собственика и на наемателя, който има лиценз за транспорт на пътници, сръбското вътрешно министерство е открило общо 103 нарушения. Сред тях нарушаване на работното време, нарушения при натохграфа и др.

Общата стойност на наложените глоби на собственика до момента е 3,5 млн. динари. Има образувано досъдебно производство и за нарушение по Закона за безопасност на движение по пътищата. На наемателя общата стойност на нарушенията са 424 хиляди динари.

Припомняме, че на 14 август сръбския автобус, превозващ деца и възрастни след почивка на българското Черноморие, катастрофа на магистрала Тракия“ в района на Стара Загора. 40-годишният шофьор бе обвинен, защото заради разсейване по време на управление, е причинил катастрофата. За щастие жертви няма. Ранени обаче бяха 12 деца на възраст между 6 и 16 години, както и двама възрастни.

Транспортираха двете сръбски деца с хеликоптери до Сърбия

Добра е прогнозата за възстановяването на двете сръбски деца, които пострадаха най-тежко при катастрофата, обяви служебният здравен министър д-р Асен Меджидиев. Децата бяха откарани с медицински хеликоптери от Летище София в Сърбия, където ще продължи лечението им.

„Не са напълно оздравели, но не са в критично състояние. Сутринта говорих с екипите от „Пирогов“, които оперираха децата, те ме увериха, че могат да бъдат транспортирани на 100%. Никакъв натиск не е имало от сръбска страна децата да бъдат превеждани. Вчера и днес им видяхме състоянието - от гледна точка на близките на децата, ще се чувстват по-комфортно ако са на територията им“, каза здравният министър.

Тежко пострадалият мъж при инцидента, на който беше ампутиран едини крак, ще остане още няколко дни в спешната болница в София, за да бъде предаден на сръбските здравни власти без риск за инфекция и допълнителни усложнения, каза още министърът.

В Университетската болница в Стара Загора все още има три по-леко пострадали сръбски деца. Най-вероятно утре те ще бъдат транспротирани с ескрот до границата на Сърбия, предаде bTV.

Днес съдът в Стара Загора остави в ареста шофьора на автобуса. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама