Не Нинова, а Калоян Методиев е бил министър, твърди наследникът ѝ на поста

09:50, 19 авг 22 / Политика 25 2548 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

ВМЗ-Сопот умишлено се води към фалит. Това каза пред bTV служебният министър на икономиката Никола Стоянов. Той беше начело на борда на военния завод от ноември 2021 г. до средата на тази година, когато беше отстранен от Нинова.

По думите му загубите за последните два месеца на завода са за 100 млн. лв. Едно от основните причини е спиране на производството заради липса на материали.  Това са данни на база сигнали, очаквам и документи, назначен е одит, уточни служебният министър.

Ключови рокади: Смени в ръководствата на ДКК, ВМЗ - Сопот и „Кинтекс”

Назначавам и освобождавам хора на база професионализъм

Промените (в администрацията и бордовете на дружествата) са на база законите, правилата, експертността на хората и професионалните им качества, обяви той. Така Стоянов отговори на обвиненията на бившия министър на икономиката Корнелия Нинова и назначените от нея хора, че рокадите са реваншизъм.

Ако излезете на улицата и видите някой да чупи витрина, това реваншизъм ли е?“, попита Николов.

Той даде пример с борда на ДКК, където назначи още трима души, но остави четирима, назначени от Нинова. „По закон бордът трябва да има минимум петима членове. Докато аз съм министър, ще има 7, защото отговарят за 15-16 публични държавни предприятия с много разнородна дейност“, допълни Стоянов.

Нинова уволнявала масово, никой от новите не е с конкурс

Калоян Методиев е притискал хора да напускат

През последните 7-8 месеца министър е бил не г-жа Нинова, а Калоян Методиев – всички назначения са минали през него“, каза още служебният министър на икономиката, като уточни, че знае това от хората в министерството.

Той е викал хора, той е притискал хора. На този натиск и начините, по които са назначавани и освобождавани хора, е пречила директорката на „Човешки ресурси“. Тя е от над 20 години в министерството и е уволнена дисциплинарно“,  каза още Никола Стоянов.

Калоян Методиев: Стоянов лъже за състоянието на заводите и назначенията

От начало до край лъга и маза по най-безцеремонен начин – за всичко – за заводите, за състоянието на икономиката, за това кой е министър и кой не е. Дебело искам да подчертая, че министър на икономиката беше Корнелия Нинова“. Това каза бившият началник на кабинета на Корнелия Нинова като министър на икономиката Калоян Методиев в отговор на казаното от служебния министър на икономиката Никола Стоянов.

„Министър на икономиката беше Корнелия Нинова, много силен и безкомпромисен. Затова Никола Стоянов беше уволнен от Нинова за несправяне с работата си“, заяви Методиев. По думите му Никола Стоянов е назначен да върши мръсна работа изборите.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама