Водата в Своге вече е годна за санитарни нужди

17:37, 20 авг 22 25 2172 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Водата в Своге вече е годна за санитарни нужди, стана ясно след заседание на Кризисния щаб.

Тази сутрин започна акцията по почистването на тоновете мъртва риба, които останаха след изненадващото пресъхване на река Искрецка.

Близо 30 тона мъртва риба останаха след бедствието. До обяд бяха извозени около 4 тона. Мъртвата риба се кара към инсинератора в Ихтиман, където се изгаря. Общинските власти очакват до 72 часа да приключат с почистването, предаде БГНЕС.

Бедственото положение в общината ще бъде отменено, когато във всички части на населеното място потече вода от чешмите, годна за пиене.

Край на безводието: Мистериозно изчезналата река Искрецка се завърна

Припомняме, че водата в река Искрецка мистериозно изчезна за три дни и отново се появи в петък вечерта. Заради внезапното спиране на притока на вода в река Искрецка на 15 август - без вода останаха 15 000 души от Своге, Искрец, Свидня и части от Церово. Причините за това все още са неизвестни.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама