В Китай тестват вече и рибите за коронавирус

20:00, 20 авг 22 25 2276 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Видеоклипове, показващи медицински специалисти, извършващи PCR тестове на живи риби и ракообразни, се появиха в множество социални медийни платформи.

Служител на Общинското бюро за развитие на океана каза, че „са извлечени поуки от Хайнан, който стана свидетел на тежка епидемия“.

Би Би Си съобщава, че в южната китайска провинция Хайнан, крайбрежен регион като Ксиамен, са регистрирани повече от 10 000 случая на Covid-19 от началото на август, като според властите епидемията вероятно е свързана с рибарската общност.

Китайските медии отдавна изразяват загриженост, че морският живот може да бъде свързан с коронавируса, особено след като първото огнище беше свързано с пазар за живи животни и морски дарове в централния китайски град Ухан.

Въпреки че е малко вероятно морските животни да носят вируса, много случаи са свързани с пристанищни работници или работници на пазара за морски дарове, съобщава БГНЕС като се позовава на китайските медии.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама