Български боксьор с победа на галавечерта в Саудитска Арабия

09:11, 21 авг 22 / Спорт 25 2672 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Българинът Трайчо Георгиев постигна победа на галавечерта по професионален бокс в Саудитска Арабия в подгряващ мач преди срещата за световните титли между Александър Усик и Антъни Джошуа. 

Нашумелият наскоро Георгиев отбеляза първата си професионална победа, след като надви с 2-1 съдийски гласа инфлуенсъра от Саудитска Арабия Рашид Беласа в подгряваща битка на голямата глаавечер в град Джеда.

Българинът се изправи срещу милиардерски наследник, което повдигна въпроса дали не е поканен в Саудитска Арабия, просто за да загуби. „Доказах, че не съм продажник“, каза Георгиев след срещата.

 

Двубоят между българския боксьор от софийския квартал “Люлин” и милиардерския син с псевдоним Moneykicks беше равностоен и неособено атрактивен. Треньорът на нашия боец Аспарух Георгиев на всяка пауза го критикуваше и се опитваше да му вдъхне кураж, че има много повече качества от неопитния съперник, за когото това беше дебют, предаде Sportal.

 

В крайна сметка дори домакинското предимство не можа да наклони изцяло мненията на съдиите в полза на богаташа Беласа, а победата беше отсъдена в полза на Трайчо Боксьора. За него това е първи успех, след като имаше 3 поражения в предишните си 3 битки.

При обявяването на резултата телевизионният екип бойкотира и не показа вдигането на ръката на Георгиев, пише „Дневник“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама