Русия обвини Украйна за убийството на Даря Дугина

15:50, 22 авг 22 25 2672 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Руските служби обвиниха Украйна за убийството на Даря Дугина, съобщи руската информационна агенция Интерфакс. Според Федералната служба за сигурност на Русия „престъплението е подготвено и извършено от украинските специални служби“.

Дъщерята на идеолога на Путин беше взривена в колата ѝ

ФСБ разкри убийството на руската журналистка Даря Дугина, се казва в съобщение на Федералната служба за сигурност. Според разследването изпълнител е украинска гражданка, пристигнала в Русия на 23 юли, която е заминала след покушението за Естония, предаде БНР.

По-рано бившият депутат от руската Дума Иля Пономарьов обяви от Киев
, където се намира в момента, че почти неизвестната Национална републиканска армия“ стои зад бомбения атентат. 

Той добави, че партизани на територията на Русия са в готовност да извършат и други подобни атаки срещу високопоставени държавни представители, олигарси, свързани с Кремъл, както и членове на силите за сигурност на Руската федерация.

 

 

Даря Дугина беше дъщеря на Александър Дугин - идеолог на руския национализъм и част от близкия кръг на руския президент Владимир Путин. Тя беше убита през уикенда при експлозия на джипа, с който се е движила в покрайнините на Москва. Според анализатори, истинската цел на атентата е бил Александър Дугин. От Москва допуснаха, че зад убийството стоят властите в Киев, но Украйна категорично отхвърли тези твърдения.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама