Правителството подновява преговорите за газ с Азербайджан

08:25, 22 авг 22 / Политика 25 2028 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Правителството подновява преговорите за газ с Азербайджан. Това обяви министърът на енергетиката Росен Христов.

„Възнамеряваме да започнем интензивни разговори с Азербайджан за увеличаване на количествата, съответно вече и договорка по цените. Можем да преговаряме с азербайджанската страна за увеличаване на количествата. Имат резерви, въпросът е отново цената. Нямаме договорени допълнителни количества, така че от понеделник започваме разговори“, каза Росен Христов пред БНР.

Той уточни, че министерството ще продължи да търси количества газ, които да покрият потреблението за целия зимен период.

„От тук нататък ще насочим усилията си за подписване на средносрочни договори, така че да осигурим системни доставки на тръбна газ на конкурентни цени. В момента количествата не ни притесняват толкова, имаме оферти за доставка на газ, това, което най-много ни притеснява, е цената и тенденцията на пазара за системно повишаване на цените“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 11:38, 22 авг 22

Абе, този е малоумник. Та нали Кирил Петков вече беше в Азърбайджан. Радев, не си приписвай чужди постижения!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама