Рокади и в Автомагистрали: Сменят хората на Гроздан Караджов

12:12, 22 авг 22 25 2265 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Трима от петимата членове на Съвета на директорите на „Автомагистрали“ са сменени в петък следобед от служебния регионален министър Иван Шишков. За това съобщиха от „Капитал“, а от МРРБ потвърдиха информацията и за OFFNewsПричината за смяната е спреният строеж на участъци 1, 2 и 3 на АМ „Хемус“ и забавянето на ремонтите на тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“.

Става въпрос за назначените от министъра на регионалното развитие в кабинета „Петков“ Гроздан Караджов. Това са Людмила Стоянова Василева, Димитър Ценков Пенев и Георги Захаринин Попов.

На тяхно място в най-голямото държавно строително дружество у нас са назначени Иван Станчев, Ивелина Крушкова и Николай Едрев. Станчев става изпълнителен директор. Той бе на същия пост и при предишното служебно правителство с ресорен министър Виолета Комитова. Преди това ръководеше отдел „Укрепване на свлачища“ в „Автомагистрали“. Станчев е работил и за „Летище София“.

Ивелина Крушкова е юрист. Завършила е Бургаския свободен университет и УНСС. Доктор е от Университета по библиотекознание и информационни технологии. От 2018 г. до 2020 г. е член на управителния съвет на националната компания „Индустриални зони“. Тогава на власт е правителството на Бойко Борисов. След това за кратко е председател на Съвета на директорите на „Индустриален и логистичен парк - Бургас“. В CV-то ѝ фигурират работа в Комисията за финансов надзор, Българска банка за развитие, Комисия за защита на конкуренцията.

Имала е и дялове в няколко дружества, които е прехвърлила през 2017 г.

Николай Едрев беше главен експерт в парламентарната антикорупционна комисия в последното Народно събрание. След това става консултант в Българската агенция за безопасност на храните по официалния граничен контрол. Ръководил е отдел „Процедури, обществени поръчки и контрол на договори“ в „Автомагистрали“ ЕАД от юли до септември 2021 г.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама