Втора ключова фигура от ПП няма да участва в изборите

13:46, 23 авг 22 / Политика 25 2745 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Втора ключова фигура от „Продължаваме промяната“ обяви, че няма да участва в изборите на 2 октомври. Това Яна Балникова, която е един от най-доверените хора на бившия премиер Кирил Петков - неговият съветник в министерство на икономиката, докато беше служебен министър, а след това и в кабинета му на министър-председател. Това обяви самата тя във Facebook. 

Балникова посочва, че освен, че няма да бъде в листите на ПП, тя се оттегля и от политиката. За съжаление по изцяло лични причини няма да имам възможност да продължа да се занимавам с политика. От сърце благодаря на всички за доверието, споделените моменти и подкрепата през изминалата година!, пише тя.

Анонсът ѝ идват ден, след като началникът на кабинета на бившия премиер Кирил Петков Лена Бориславова обяви във Facebook, че няма да бъде част от листите на „Продължаваме промяната“, заради личните атаки от последните месеци към нея.

Припомняме, че на последните предсрочни парламентарни избори Яна Балникова поведе листата на ПП в Габрово, от където тя е родом, и успя да спечели депутатско място. След като Кирил Петков стана премиер, го последва като съветник в Министерския съвет.

Заради моето излизане от политиката се налага и избора на нов водач на листата на „Продължаваме промяната“ за област Габрово. С интерес следя какво ще е окончателното решение на ръководството на партията за листата за Габрово. Искрено се надявам тя да включва хора, които са от град Габрово и интересите на областта да бъдат адекватно защитавани“, допълва тя.

Към момента от „Продължаваме промяната“ все още не са обявили окончателните си листи. В медиите обаче се появи неофициална информация, според която за водач на листата им от Габрово се гласи бившия министър на спорта Радостин Василев, който напусна партията на Станислав Трифонов - „Има такъв народ“. Той обаче е родом от Плевен. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама