Василев: 2009 г. Борисов бе надежда, днес е осъден лъжец

08:59, 24 авг 22 / Политика 25 2234 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев отвърна на атаките на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за „Газпром“, като го нарече „осъден лъжец, застинал в миналото“. А това бил „стар негов похват, който трябва да бъде пенсиониран от българската политика“.

Припомняме, че вчера Бойко Борисов нападна Продължаваме промяната и Демократична България, че не са направили нищо за доставките на природен газ. Той повтори и тезата на служебното правителство за хаос и разруха в енергийния сектор. Той дори обвини бившия премиер Кирил Петков, че нарочно не е резервирал седемте танкера с американски втечнен газ, за което по думите му е трябвало да понесе наказателна отговорност. Според него предното правителство е работило с посредници, от което е печелил и Газпром.

Малко по-късно от „Продължаваме промяната“ публикуваха във Facebook страницата си кратко видео с изявление на Асен Василев. 

„Когато „Газпром едностранно спря да изпълнява дългосрочния договор за доставка, нашето правителство защити българския интерес. Намерихме газ, намерихме слотове и не позволихме да се спре газоподаването нито към бизнеса, нито към бита и цената през юни бе като преди спирането от Газпром, заяви бившият вицепремиер.

Той отново напомни, че от кабинета на Кирил Петков всеки ден са подавали заявка заявка по съществуващия договор, за да си изпълнят задълженията, но те не са били изпълнявани от страната на руската газова компания. „Успяхме да завършим българо-гръцката връзка и да я оставим с 40 бара налягане. Договорихме пълния обем азерски газ и успяхме да договорим седем танкера втечнен газ на цена, която по думите на министъра е по-ниска от тези на организираните от служебното правителство търгове, е по-ниска, обяснява той.

„За 12 години почти един милион българи напуснаха България. През 2009 г. Борисов бе надеждата и бъдещето на страната, днес той е осъден лъжец, застинал в миналото. България направи първите си стъпки без Борисов. На 2 октомври продължаваме промяната, заключва Василев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама