Облачно и дъждовно и в четвъртък

07:00, 25 авг 22 25 1751 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Днес над по-голямата част от страната облачността ще бъде по-често значителна, в следобедните часове и до полунощ купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, на повече места след обяд над Южна България. Над Дунавската равнина, където ще бъде без валеж, ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, в Източна България до умерен североизточен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 27° и 32°, в София 27°-28°.

Над Черноморието ще има по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно в часовете около и след обяд ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максимални температури: 29°-31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, според прогнозата на НИМХ.

Над планините също ще има купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 16°.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама