Вдовицата на Коби Брайънт спечели дело за 16 млн. долара заради снимки

20:15, 25 авг 22 / Свят 25 2545 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Близки на загинали в катастрофата с хеликоптер с баскетболиста Коби Брайънт и неговата голяма дъщеря спечелиха дело срещу окръг Лос Анджелис за общо 31 милиона долара, съобщават световните агенции. То бе заведено заради снимки, направени от спасители на мястото на инцидента в началото на 2020 г.

Окръжните власти ще трябва да изплатят 16 милиона долара на Ванеса Брайънт, вдовица на суперзвездата, както и 15 млн. на Крис Честър, който изгуби съпругата и дъщеря си.

През септември 2020 г. Ванеса Брайънт заведе дело в окръжния съд на Лос Анджелис с искане за обезщетение, след като стана ясно, че служители на полицията и пожарната са споделяли снимки от мястото на трагедията, на които се вижда тялото на съпруга ѝ и на 13-годишната им дъщеря Джиана.

В катастрофата в Калабасас от 26 януари 2020 г. загинаха също съпругата и дъщерята на Честър, както и още петима души.

На г-жа Брайънт ѝ става зле при мисълта, че заместник-шерифи, пожарникари и хора от общността са разглеждали снимките на починалия ѝ съпруг и мъртвото ѝ дете. Тя живее в страх от това, че един ден децата ѝ ще се натъкнат в интернет на ужасяващите изображения, се посочва в съдебния иск. 

Според официални представители на окръг Лос Анджелис „тежките емоционални и психически щети“ не са нанесени от общината или от снимките, а от самата катастрофа.

Адвокатите на вдовицата поискаха обезщетение от близо 42,5 милиона долара за Брайънт и 32,5 млн. за Честър, пише „Клуб Z“.

Звездата на „Лос Анджелис Лейкърс“ и 18-кратен участник в Мача на звездите загина на 41-годишна възраст. Той имаше пет титли на НБА, а през 2020 г. беше избран за член на Залата на славата.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама