Борисов: Не съм наклеветил Кирил Петков, той сам се изложи

11:56, 26 авг 22 / Политика 25 2134 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма притеснения от това, че бившият премиер Кирил Петков го съди за половин милион лева за клевета заради твърденията му за осигуряване на скъп газ през посредници, пише dir.bg.

Петков заведе дело срещу Борисов

 

„Аз нищо не съм го наклеветил. Даже не искам да коментирам. Съдът е за това, за да отсъжда“, каза Борисов по време на пресконференция в централата на партията.

„Да ръгаш журналисти и да караш те да ходят на други места да те записват после. Той се изложи. Проблемът е, че всички национални телевизии отиват и го записват. Това е ваш проблем“, обърна се Борисов към медиите. И добави, че нито една от тях не е показала видеозаписа, на който се вижда как бившият премиер сръчква репортер след негов въпрос, а след това се записва повторно пред камерите. Борисов каза още, че това не си е позволявал да прави нито един български премиер ли президент.

„Съдът е за това, за да отсъжда. Ще намерите много доказателства за това, което съм казал“, добави още Борисов.

Да се наемат добри адвокати за „Газпром“ иначе ще счупят държавата

По повод преговорите на служебния кабинет с „Газпром“ лидерът на ГЕРБ предупреди да внимават и да наемат добри адвокати, за да не загуби страната при един бъдещ арбитраж. Борисов посъветва служебния кабинет да наеме добри адвокати преди да преговарят с „Газпром“, за да не се окажат тези преговори в тяхна полза при бъдещ арбитраж.

„Днес слушах енергийния министър, чух от него че са започнали преговори с „Газпром“. Колкото и да са самонадеяни и да мислят, че знаят всичко, нека да си наемат добри адвокати, да не стане да платим един и същ газ два пъти. За дългосрочен договор категорично не трябва да се приема, но да разсрочат неприетите количества за следващите дин-два месеца“, посъветва Борисов. „Рискът да ни осъдят в Арбитража е много голям. Ние затова преговорите с „Газпром“ ги водехме с ЕК и след като тя беше до нас, намалихме газа с 50%“, напомни лидерът на ГЕРБ.

Борисов дори добави, че е добре служебният кабинет да се обърне към ЕК, да я държи в течение за всеки един ход и да покани нейни експерти. „Защото и това като счупят, не знам как ще се оправи следващото правителство с толкова бели и хаос. Досега не е имало наше предупреждение, което да не се е сбъднало“, добави Борисов.

Кирил и Асен са най-изгодни за Русия

„Странно как първата международна среща с Петков и Василев е била с „Лукойл“, така твърдят нашите източници. Ще докажем, че най-изгодното за Русия правителство е това на Кирил и Асен", каза Борисов, като добави, че като нищо можело да се окаже, че от началото на войната в Украйна е скочил стокообменът ни с Русия. Лидерът на ГЕРБ предложи на служебния премиер да задейства финансовото разузнаване и службите за проследяването на паричните потоци.

„С техните манипулации искаха да изглеждат като ястреби. Нима руснаците не знаят, че с наше оръжие се стреля там. Кого лъжем? Всеки трети снаряд, твърдят, че е български там, само че - двуличие, има комисионери. Защо приехме да модернизираме техника, аз не съм чул толкова месеци вече да са пратени такива“, коментира още Борисов по адрес на предишния кабинет.

По мое време Балканският път на мигрантите беше затворен

Бойко Борисов изказа и съболезнованията си за загиналите двама полицаи от Бургас, като припомни, че когато той е управлявал, ЕК и редица европейски премиери, като Камерън и Орбан, лично са се уверили на границата колко надеждно е пазена тя. Тогава, по думите му, т. нар. „Балкански път“ на мигрантите е бил затворен, а потокът е минавал през Гърция и Турция.

„Каквато и ограда да се направи, няма значение, когато дойдат 40 хиляди на границата с жени и деца. Тогава говорихме с ЕК и Реджеп Ердоган, той пое ангажимент да ги спира още на територията на Турция, а Европа дава милиарди“, припомни Борисов. Той се обърна с апел към служебния кабинет да потърси пари от ЕК, тъй като за охрана на границите има достатъчно отпуснати.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама