Кутев: Идеята за референдум със сигурност не е съгласувана с президента

10:40, 27 авг 22 / Политика 25 1984 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Идеята на ИТН за референдум за президентска република със сигурност не е съгласувано с президента Румен Радев. Това е самоинициатива, която излиза от г-н Трифонов. Такова мнение изрази говорителят на служебния кабинет Антон Кутев в ефира на Нова телевизия.

Слави Трифонов иска референдум за президентска република

Това действие донякъде бих го обявил като провокация. Социолозите казват за партията на г-н Трифонов, че не е ясно дали ще влезе в новия парламент. Най-трудното нещо за новия парламент ще бъде изобщо да има мнозинство. Така, че дори да се проведе референдум това трудно ще доведе до реални промени в политическата система на България. За това ви казвам, че този ход прилича по-скоро на предизборна провокация, отколкото на реално политическо действие“, поясни Кутев.

Той е песимист, че това изобщо ще се случи в близките години, защото по думите му такова предложение е абсолютно невъзможно да мине през парламента, от гледна точка на начинът, по който работи Народното събрание. За да мине през гласуване предложение за референдум е необходимо квалифицирано мнозинство, което по думите му на практика няма как да се случи в момента.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 14:31, 27 авг 22

Който бълнува за референдум 4 пъти разиграва ългарскуя народ не нормалната ота

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама