ГЕРБ се оплакаха от руска хакерска атака

14:56, 27 авг 22 / Политика 25 2451 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Снощи комуникационните източници на ГЕРБ са били ударени от „тежка хакерска атака“. Това съобщиха на брифинг представители на партията, заедно с лидера им Бойко Борисов.

Три публикации са били на прицел - всички, свързани с енергетиката и вноса и износа на газ и петрол, както и по думите на ГЕРБ с далаверите, които са се вършили с посредниците, намесени в тези сделки от страна на бившите управляващи“. Двете от тях са за описанието на газовите доставки, което направи Делян Добрев на пресконференция преди броени дни. И самата графика, която той представи пред медиите. Третата статия е разпространена от журналисти, която според ГЕРБ е фалшива новина, в която се твърдяло, че Бойко Борисов е казал, че през 2023 година „Газпром“ трябва да се върне в България“, уведоми Георг Георгиев, цитирана от Нова телевизия.

Още от момента на пускане във Facebook са забелязани масирани атаки“  с коментари под тези публикации – еднакви, с едни и същи правописни грешки от профили с една, две снимки и откровено неистински, коментира специалист по киберсигурнос към ГЕРБ: „Когато ги анализирахме, установихме, че почти всички са взети от руската социална мрежа ВКонтакте и често имената, които се представят зад тези профили, са руски. Дори основното име да е българско, има начин да се разбере, че е регистрирано като руски гражданин преди това“. Според ГЕРБ политико-икономическата логика води откъде идва атаката.

Борисов бе категоричен, че политиката на партията е 100% диверсификация от „Газпром“. „Да кажат, че съм казал да се продължи договорът с „Газпром“ е абсолютна лъжа. Позволих си да кажа като съвет към служебното правителство да внимават, когато преговарят с „Газпром“, за да не стане да платим навзетите количества два пъти и да ни осъдят на арбитража, защото става въпрос за милиарди“, каза той.

Борисов подчерта, че „не сме Северна Корея или Русия, където Facebook да бъде спрян“. „Откъде дойде тази яростна атака. Може би, защото вчера казах, че ще докажа с факти“, попита и отговори той. 

Борисов уважавал ДБ, но ПП му били ясни

Лидерът на партията подчерта, че уважавал „Демократична България“, съпредседателите ѝ - Христо Иванов и Атанас Атанасов и избирателите на партията. „Продължваме промяната“ обаче му били ясни и не пропусна за пореден път да отправи множество обвинения към предишното управление. Този път той заяви, че най-изгодното правителство за Путин било това на „Продължаваме промяната“, БСП и „Демократична България“. Има такъв народ“ не ги включвам, защото те бързо се усетиха, заяви той.

За няколко месеца милиарди изтекоха от държавата към Руската федерация. Най-значими ръстове са реализирани при нефтени материали за 1,4 млрд. лв., 228,5% се е увеличил вносът на въглеводороди. Само за 3 месеца управление на тези три партии България стана три пъти по-зависима от Русия. Това ли ни е евроатлантическата ориентация? Какво причиниха на президента Путин като изгониха готвачки, чистачки от България“, изтъкна още лидерът на ГЕРБ, визирайки изгонените руски дипломати преди месец от България. 

Бюджетите с бодряшки цифри на Асен Василев не били верни

„БНБ през миналата седмица публикува новата си икономическа прогноза. Бюджетите с бодряшки цифри на Асен Василев не са верни. Има изтичане на финансов ресурс от икономиката на България. С близо 2 млрд. лв. се влошава търговското салдо в сравнение с миналата година. Вносът от Русия по време на санкциите е нараснат със 160%. Това ли е откъсването от санкциите“, добави лидерът на ГЕРБ, цитиран от bTV.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 18:21, 27 авг 22

Криво им е за истината

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама