Общинската съветничка във Велинград е убита заради пари

14:05, 29 авг 22 25 2893 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Убийство във Велинград. Общинската съветничка Екатерина Каферинова е била удушена снощи в дома си.

На този етап е установено, че мотивът е изцяло личен. Изключени са всякакви политически моменти, каза на пресконференция Паун Савов, прокурор в Окръжна прокуратура - Пазарджик.

За случая беше задържан 72-годишен мъж, с когото жертвата Екатерина Каферинова е живеела на семейни начала. Двамата се разделили през 2017-та година. След това останали в сравнително добри отношения, по думите на прокурора. Имали общ бизнес с недвижими имоти и финансови взаимоотношения.

В деня преди убийството мъжът, който е живеел в друго населено място, отишъл във Велинград за рождения ден на Каферинова. „Според първоначалните данни на 28 август вечерта между двамата възникнал скандал. Причината е, че мъжът претендирал жената да му върне голяма сума пари, която през годините той ѝ бил дал“. 

Двамата били сами в едно от помещенията на дома на Каферинова. По време на спора жената била умъртвена, като е удушена, сочат данните от разследването до момента. Мъжът сам е подал сигнал на телефон 112, разказа още прокурорът, цитиран от Нова телевизия. 

Савов не уточни размера на сумата, но поясни, че става дума за няколкостотин хиляди лева, които тя му дължала.

Днес предстои на задържания да се повдигне обвинение за умишлено убийство. За него законът предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода. Предстои да се внесе искане в съда и за мярка за неотколонение „задържане под стража“. 

72-годишната Екатерина Каферинова от 20 години е общински съветник от Българския земеделски народен съюз. Тя е общинският съветник с най-дълъг стаж в местния парламент, където е неизменно от 1995 г., а в периода 1995-1999 г. бе и негов председател. Каферинова е и несменяем земеделски лидер в общината, както и дългогодишен член на управителните органи на БЗНС-Народен съюз, ЗНС и Народен съюз. Бизнес дейността ѝ е свързана с минералния плаж „Каферинова“ до Градския стадион, предаде БНТ.

Каферинова е много популярна във Велинград, но през годините е била обект на няколко посегателства. Преди време е била нападната от двама маскирани мъже и пребита, след това е била сплашена с поставено взривно устройство. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама