Тейлър Суифт триумфира на наградите на MTV

18:30, 29 авг 22 / Култура 25 2391 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Певицата Тейлър Суифт спечели топ отличието на годишните видео музикални награди на MTV - за видео на годината.

Призът ѝ беше присъден за 10-минутната версия на песента ѝ All Too Well“ от 2021 г. Това е един от хитовете от миналото на Суифт, които изпълнителката презаписа след спор с бившата си звукозаписна компания. Освен топ отличието за видео на годината, парчето донесе на певицата и наградите за най-добро видео (дълга форма) и режисура, предаде БТА.

Освен това Тейлър Суифт изненадващо оповести нов албум, който ще излезе на музикалния пазар на 21 октомври. „Мислех, че ще е забавно да ви кажа, че новият ми албум ще излезе на 21 октомври. Повече подробности ще разкрия в полунощ“, сподели Тейлър Суифт в края на наградната церемония, приемайки топ отличието за видео на годината. 

Певицата разкри в социалните мрежи, че предстоящият ѝ 10-ти студиен албум е озаглавен „Midnights" и включва „истории за 13 безсънни нощи, разпръснати през целия ѝ живот“. Предишните два албума на Тейлър Суифт - „Folklore“ и „Evermore“, излязоха с разлика от пет месеца преди две години. „Folklore“ спечели наградата за албум на годината на миналогодишните награди „Грами“.

Сред призьорите се наредиха също изпълнители като Ники Минаж, Хари Стайлс и „Red Hot Chili Peppers“

Рапърката Ники Минаж беше удостоена с приза „Авангард“ на името на Майкъл Джексън и спечели приза за най-добро хип-хоп видео за парчето „Do We Have a Problem?“ в сътрудничество с Лил Бейби.

Минаж изпълни микс от свои хитове, сред които „Anaconda“ и „Super Bass“, преди да отдаде почит към артистите, които са я вдъхновявали - Уитни Хюстън, Майкъл Джексън, Лил Уейн, Кание Уест. „Иска ми се те да бяха тук. Иска ми се хората да разберат през какво преминават и да приемат психичното здраве насериозно“, каза рапърката.

„Red Hot Chili Peppers“ бяха почетени с наградата „Глобална икона“. Рокаджиите посветиха почетния приз на барабаниста на „Foo fighters“ Тейлър Хокинс, който почина по-рано през годината.  Антъни Кийдис и компания бяха отличени и в категорията за най-добро рок видео за парчето „Black Summer“. 

Бед Бъни (Bad Bunny) спечели приза за изпълнител на годината. Пуерториканецът надделя в съревнование с Дрейк, Ед Шийран, Хари Стайлс, Джак Харлоу, Лил Нас Екс и Лизо. Бед Бъни получи трофея си на „Янки Стейдиъм“ в Ню Йорк, където изнасяше концерт.

В категорията за песен на годината победи Били Айлиш с „Happier Than Ever“.

За най-добър нов изпълнител беше обявена бившата звезда на „Дисни“ и изпълнителка на хитовете „Breakfast“ и „Boyfriend“ Дав Камерън.

Певецът Хари Стайлс прибави две отличия към колекцията си - за най-добро поп видео за „As It Was“ и за албум на годината за „Harry's House“. Стайлс прие трофеите си чрез видеовръзка от зала „Медисън скуеър гардън“, където му предстоеше да изнесе концерт. 

В категорията за сътрудничество бяха отличени Лил Нас Екс и Джак Харлоу за „Industry Baby“

BTS спечелиха приза за най-добра група, а миналогодишните победители на „Евровизия“ „Манескин“ - за най-добро алтернативно видео за „I Wanna Be Your Slave“.

Награди спечелиха още Лиса от „Blackpink“ (най-добро кей-поп видео за „Lalisa“), Анита (най-добро латино видео за "Envolver“) и The Weekend (най-добро ритъм енд блус видео за „Out of Time“).

Актьорът Джони Деп, на когото шоубизнесът обърна гръб по време на съдебната битка за клевета с бившата му съпруга Амбър Хърд, се появи за кратко по време на наградното шоу. Ликът на Деп беше вмъкнат дигитално в шлема на висящия от тавана талисман на наградите - Лунния човек. „Имам нужда от работата“, пошегува се актьорът. 

Сред звездите, които се представиха на шоуто със свои изпълнения освен Ники Минаж, бяха Джак Харлоу, Фърги, Снуп Дог и Еминем, кей-поп групата Blackpink, носителите на приза „Глобална икона“ „Red Hot Chili Peppers“, Лизо, Кейн Браун, Анита, Джей Балвин.

Водещи на церемонията за видео музикалните награди на MTV в центъра „Пруденшъл в Нюарк, Ню Джърси, бяха Ники Минаж, Ел Ел Кул Джей и Джак Харлоу.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама