Блокада срещу убийствената прегръдка на „Газпром”

20:15, 29 авг 22 25 2289 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Граждани се събраха на протест срещу възобновяването на договорните отношения с „Газпром“. Недоволството се организира от сдружение БОЕЦ.

Протестиращите блокираха триъгълника на властта, има засилено полицейско присъствие. Хората искат оставката на енергийния министър Росен Христов.

Георги Георгиев, председател на БОЕЦ обяви, че блокадата ще продължи до късно през нощта и предупреди полицаите да не се опитват да я разрушават, защото ще предприемат по-твърди действия, предаде БГНЕС.

Ако искаме диверсификация, трябва да заложим на сигурни източници. Вместо в момента да предприемат всички нужни действия, за да можем да реализираме другите алтернативи, правителството вкарва държавата в убийствената прегръдка на Газпром”, подчерта той.

Протестиращите скандират Тук не е Москва” и Оставка”. Те държат слогани, гласящи Газпром е спонсор на руските воини” и Варвари, Путин - убиец”. Обърнаха се и към президентската институция и започнаха да скандират Радев, вън”.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама