Серина Уилямс отложи пенсионирането си

09:45, 30 авг 22 / Спорт 25 2209 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Серина Уилямс отложи с поне два дни оттеглянето си от професионалния тенис. Носителката на рекордните в Оупън ерата 23 титли от Големия шлем спечели първия си мач в Откритото първенство на САЩ - анонсиран от самата нея като последен турнир в славната ѝ кариера, и зарадва близо 24 000 зрители на препълнения централен корт „Артър Аш“ в Ню Йорк, пише „Сега“.

Серина Уилямс се оттегля от професионалния тенис

40-годишната американка срази черногорката Данка Ковинич с 6:3, 6:3 пред очите на цяла плеяда звезди от света на спорта, шоубизнеса и дори политиката. Да гледат на живо първия възможен прощален мач на Серина бяха дошли бившият президент на Съединените щати Бил Клинтън, холивудските знаменитости Хю Джакман и Спайк Лий, 4-кратната носителка на Световната купа по ски Линдзи Вон, бившият световен шампион по бокс Майк Тайсън.

20-годишна полякиня е новата №1 в женския тенис

„Знаете, че винаги просто трябва да правя най-доброто, което мога - обърна се Уилямс към публиката след последната точка в 100-минутния двубой. Чувствам се толкова комфортно на този корт, пред всички вас тук. Когато изляза на игрището, просто искам да дам най-доброто, на което съм способна в този ден. Това наистина е всичко, което мога да направя“

За Серина Уилямс това беше 102-ра победа на „Артър Аш“ - повече от всеки друг тенисист от отварянето на стадиона през 1997 г., и увеличи рекорда ѝ за най-много спечелени мачове в Големия шлем при жените на 366. След мача 6-кратната шампионка на US Open бе почетена с кратка церемония с участието на американската ТВ водеща Гейл Кинг и живата легенда на женския тенис Били Джийн Кинг, както и с видеообръщение от Опра Уинфри.

Меган Маркъл стартира подкаст, неин първи гост бе Серина Уилямс

Във II кръг Уилямс ще има огромно предизвикателство в лицето на световната №2 Анет Контавейт. На старта на основната схема естонката разгроми румънката Жаклин Адина Кристиан с 6:3, 6:0. Следващият мач на Серина ще се играе във вечерната сесия в сряда, която започва в 2:00 ч. след полунощ българско време в четвъртък.

Сензации на старта

С две големи изненади започна тазгодишното издание на последния за сезона турнир от Големия шлем. Още в I кръг при дамите отпадна бившата №1 в света Симона Халеп (Румъния), която отстъпи с 2:6, 6:0, 4:6 пред 20-годишната квалификантка от Украйна Дария Снигур.

Още по-неочаквано, при мъжете скоропостижно приключи участието си поставеният под №4 Стефанос Циципас. Гъркът, който имаше шанс да се бори за първото място в световната ранглиста, беше елиминиран с 6:0, 6:1, 3:6, 7:5 от преминалия през квалификациите Даниел Елахи Галан от Колумбия.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама