Градушка погуби малко дете в Испания

14:08, 31 авг 22 / Свят 25 2562 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

20-месечно момиченце е починало, след като е било ударено от градушка по време на силна буря в Североизточна Испания, съобщиха местните власти.

Градушката „паднала върху главата ѝ” и „тя не е оцеляла”, каза пред радио RAC1 Карме Вал, общински съветник в каталунския град Ла Бисбал де л'Емпорда.

Градушката падна само за 10 минути, но това бяха 10 минути на ужас”, коментира тя, като добави, че падналите в района ледени късове са били широки до 11 сантиметра. „Падна само градушка, почти никакъв дъжд”.

Малкото дете е било откарано в болницата „Хосеп Труета” в близкия град Жирона, но през нощта е починало от нараняванията си, се казва в изявление на болницата.

По данни на метеорологичната служба на Каталуния градушката, паднала в района близо до границата на Испания с Франция, е била най-силната от 20 години насам, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Кадри, излъчени по испанската телевизия, показаха няколко автомобила с разбити предни стъкла или вдлъбнатини по покривите, причинени от градушката. Снимките, публикувани от кметството, показват, че витражите на църквата в града също са били изпочупени от градушката.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама