Големите кавички: „Кирил Петков и Асен Василев са дърти вампири“

15:04, 31 авг 22 / Големите кавички 25 2823 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

В сравнение с вас, Кирил Петков и Асен Василев са дърти вампири. С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се обърна към новите лица в партията.

„Бяхте припознати като основен враг на Кирил Петков и Асен Василев, които ги пенсионираха млади. В сравнение с вас, те са едни дърти вампири. Виждате, че един Делян Добрев, който е набор на Асен Василев, не е тука, Дани Митов не е тука“, продължи той.

Борисов обяви, че управленската власт в ГЕРБ се е превърнала в „една сплав“ и подчерта, че е създал партията, не за да го обслужва, а за да пребъдва и след него. „Мисля, че го направихме добре между опита на дългогодишните партийци, мисля, че бъдещето на ГЕРБ, е гарантирано“, добави лидерът на партията

„Три бюджета прави Асен Василев и те все не стигат, взима нови и нови кредити, които ние да плащаме. Трънчани казват: „Три пъти го режа и то все късо излиза“, изтъкна Борисов пред младежкия актив на партията. Той подчерта, че въпреки всичките грешки, които са допускани в управлението на ГЕРБ, партията никога е нямало да допусне инфлацията да се качи толкова много. „Искам да ви видя, че сте по-отговорни“, заяви Бойко Борисов. И допълни, че навсякъде има млади лидери, но водещите в Европа, са стари и трябвало да се намери баланса.

„Политиката не е война, да убиеш и съсипеш другия. Политиката е борба на идеи. През тези 10-12 години най-големият проблем на ГЕРБ беше, че нямахме опозиция. Едно мъничко БСП и ДБ. Не е вината в нас. Дойдоха на власт и юруш да крадат. И когато ИТН излязоха и казаха, че не могат да разделят парите и те паднаха. Когато имаш силна опозиция, не можеш да направиш нищо, никой не може да се договори с опозицията“, завърши Бойко Борисов.

„За разлика от други, аз имам дипломатическа култура и се казва само това, което е договорено да се казва“, приключи Борисов. Той получи за подарък футболна топка и футболна фланелка на ГЕРБ с любимия му номер 13 на гърба. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама