Привикаха Ивайло Мирчев в ГДБОП

16:48, 31 авг 22 25 2150 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

ГДБОП по разпореждане на Софийската градска прокуратура е образувала проверка по медийни изказвания през юли на тогавашния депутат от „Демократична България” Ивайло Мирчев за руско влияние върху българските спецслужби, съобщиха от обединението.

Той е привлечен като свидетел и днес сутринта за около половин час му бяха снети сведения в ГДБОП. Предоставил е на разследващите и експертен доклад за руското влияние в България и Източна Европа, като се надява прокуратурата на Иван Гешев също да се запознае с него. 

Мирчев: Едни от най-високопоставените хора в България са руски шпиони

„В сведенията, които ми бяха снети, разказах същото, което твърдя през последните месеци – има сериозни индикации, че част от българските служби, вместо да работят за националния интерес, работят за увеличаване на руското влияние в страната”, каза Мирчев на излизане от ГДБОП. 

„Надявам се, че ще бъдат взети съответните мерки, за да може българските служби да работят за интересите на държавата. Това е нашата работа като политици – да защитаваме обществения интерес”, добави Ивайло Мирчев.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Асен 09:14, 01 сеп 22

Предизборно се лъже най-много, но когато си неопитен като Мирчев не знаеш докъде да спреш!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама