Борисов: Премиерството е сложен занаят, не е за всеки

16:00, 01 сеп 22 / Политика 25 2389 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Премиерството е сложен занаят, не е за всеки. Това поучение дойде от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция, на която от опозиционната партия трябваше да представят антикризисните мерки в предизборната си програма. Борисов се появи към края, за да обясни колко добре се е справяла страната по време на неговото управление и да разкритикува основния опонент на ГЕРБ - „Продължаваме промяната“, пише „Клуб Z“.

„Основният ни спор е с партията на посредниците - посредниците в газа, тока, нефта... Всичко се случва в полза на Руската федерация с подкрепата на партията на посредниците“, обяви още той.

„Във всички кризи по времето на ГЕРБ България се справяла за пример, най-добре в Европа... Всичко, което сме направили с най-развитата газова инфрактруктура на Балканите, От кое да се срамуваме? Кое някой е направил по-добро от нас в някоя сфера?“, продължи Борисов.

Той не пропусна и темата за изборите с намеци за недостатъчна прозрачност на предишните, която е довела до първото място на ПП. „Ако Радев и неговите служебни правителста направят честни избори, няма да изпадаме в ситуацията социолозите да си късат дипломите...Става с флашките и софтуера и машините, които ги охранява Бойко Рашков“, каза той за резултата от вота от ноември м. г.

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер се зарече още: „Газа съм ви казал ще го реша за часове, както съм го решавал...“.

По въпроса с коя политическа сила би управлявала ГЕРБ, Борисов каза само: „Става дума за антикризисно правителство, което да ни преведе през зимата. Защо ви интересува кой с кого ще управлява“.


***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама