Има ли България пари, за да купи газ?

10:05, 03 сеп 22 / Политика 25 2447 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Има един много сериозен финансов елемент. Кризата има финансова призма и това е нуждата от ресурс в енергетиката, за да могат да бъдат закупени доставките газ. Има проблем с ликвидността и той е продиктуван от увеличената цена на газа за септември”. Това каза служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев пред bTV.

Той подчерта, че правим всичко възможно да осигурим нужния ресурс и ще го осигурим. „Правим всичко възможно да установим бърз контакт с топ мениджмънта на различните международни банки и работим с пълна пара”, добави Пулев.

България сред страните с най-малко газови запаси в Европа

Всички колеги в служебния кабинет подкрепяме и сме се обединили около тази теза диверсификация, диверсификация, диверсификация. Аз съм част от кризисния щаб за решаване на ситуацията в енергетиката от самото основаване „Газпром” е споменаван само и единствено в контекста като един от всички доставчици. Тук говорим за устойчивост на доставките. Всички сме обединени около това да имаме устойчиви доставки на пазарни цени, които да са конкурентни за бизнеса, за да избегнем една лавина от фалити на малки и средни предприятия”, обясни Пулев.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама