Барак Обама печели „Еми“

10:07, 04 сеп 22 / Култура 25 2066 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Бившият президент на САЩ Барак Обама е удостоен с награда „Еми“ за постиженията му като разказвач в документалната филмова поредица на Netflix „Нашите велики национални паркове“. Това съобщи снощи Американската телевизионна академия, предаде АФП.

Церемонията по връчването на наградите „Еми“ ще се състои на 13 септември, но призьорите в някои от по-маловажните категории се обявяват предварително. Още един президент на САЩ - Дуайт Д. Айзенхауер през 1956 г. - е получавал Еми, но в неговия случай наградата е била почетна.

Кои са номинираните за наградите „Еми“?

След като напускат Белия дом през 2017 г. Барак Обама и неговата съпруга Мишал издават мемоари, които стават бестселъри. Освен неправителствена организация те основават и компания, която сключва договор с Netflix за десетки милиони долара, припомня БТА.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама