Шефът на ДКК: Категорично са източвани пари от „Кинтекс“

19:06, 04 сеп 22 25 2337 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Категорично са източвани пари от „Кинтекс“. Това заяви пред Нова телевизия изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания (ДКК) адв. Венцислав Димитров. Той заема поста от три седмици. ДКК отговаря за 16 държавни предприятия и работи със стотици милиони.

По последни данни сумата възлизала на малко над 800 хил. лв. „Този превод е направен, след като е предадена властта между стария и служебния министър на икономиката и индустрията”, подчерта Димитров.

Ключови рокади: Смени в ръководствата на ДКК, ВМЗ - Сопот и „Кинтекс”

Според него въпросният превод от 800 хил. лв. е подготвен предварително по времето на предходния министър. „Парите са отишли по т. нар. фиктивни агентски договори”, твърди шефът на ДКК. По думите му те са свързани с „твърдяна, но непредоставена услуга, за да може някой да получи възнаграждение”.

Шефът на Компанията е възложил анализ на работата на ДКК и на държавните предприятия. Той раздели проблемите в тях на няколко категории. „Първата е дъщерни дружества - в частност – предприятието „Кинтекс”, държавният търговец на оръжия”, каза изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания. По думите му в обичайната дейност на предприятието се забелязва обезпокоителна тенденция.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама