Арестуваха мъж, покатерил се на най-високата сграда в Лондон

18:35, 05 сеп 22 / Свят 25 2621 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

21-годишен мъж е бил арестуван по подозрение в незаконно проникване, след като е видян да се катери по най-високата сграда в Лондон - небостъргача Шард, съобщи Би Би Си, цитирана от offnews.bg.

Служители на полицията са били повикани край 310-метровия небостъргача в 05:38 ч. местно време. Пристигнали и от лондонската пожарна и Бърза помощ. Били поставени няколко кордона. Други двама мъже са задържани по подозрение в причиняване на обществено безпокойство.

По-рано Адам Локууд от Манчестър, известен с редица подобни каскади, публикува на страницата си във Facebook своя снимка на върха на Шард“. На кадрите се вижда как фигурата се изкачва по външната страна на забележителността, една от най-големите сгради в Европа. Предишни опити за изкачване на 87-етажната кула в Саутуърк включваха група протестиращи от „Грийнпийс“ през 2013 г.

Пол Кърфи и партньорката му Тресаид били отседнали в стая на 40-ия етаж на „Шард“, когато в 06:00 ч. видели мъж да маха и да се катери покрай прозореца им. 52-годишният Кърфи казва, че мъжът изглежда се е забавлявал. „Партньорката ми си помисли, че съм успял да накарам един човек да донесе кутия „Milk Tray“ за рождения ѝ ден“, разказа той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама