Еврото удари 20-годишното си дъно

12:15, 05 сеп 22 / Свят 25 2176 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Еврото се търгува под 0,99 долара днес на фона на несигурността около европейската икономика след петъчното съобщение за пълно спиране на газопровода „Северен поток-1“ от „Газпром“, предаде „Франс прес“, цитирана от БТА. 

Към 05:45 ч. по Гринуич (08:45 ч. бълг. вр.) тази сутрин единната европейска валута поевтиня с 0,71 на сто до 0,9883 долара - най-ниското ниво от декември 2002 г. Еврото отслабва спрямо долара от началото на годината.

Русия спря доставките на газ по „Северен поток“

„Газпром“ обяви в петък, че газопроводът „Северен поток“, който трябваше да заработи отново в събота след профилактика, в крайна сметка ще бъде напълно спрян за ремонт на турбина. От техническа гледна точка спирането се оценява като неоправдано от производителя на турбини „Сименс енерджи“ („Siemens Energy“).

Еврото достигна най-ниската си точка спрямо долара от 20 години

След като на 26 август се доближи до историческия си рекорд от 345 евро за мегаватчас, установен през март, в началото на войната в Украйна, цената на европейския природен газ спадна с над една трета миналата седмица, припомня АФП.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама