Връщат възможността за издаване и на хартиени рецепти

16:29, 05 сеп 22 25 2185 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Министерството на здравеопазването предлага от 1 ноември лекарствата, които се изписват на бяла рецепта, да бъдат отпускани и електронно, и на хартиен носител. Ако предложението бъде прието, антибиотиците, които от същия период трябваше да се издават само електронно, ще се изписват и на хартиен носител.

Основание за това са станали получените десетки сигнали за затруднения от страна на медицински специалисти, които нямат възможност да издават електронни рецепти, както и от лекари, работещи в болници, които предписват лекарства на рецептурна бланка с бял цвят на хоспитализирани пациенти, предаде bTV.

В нито една държава членка на ЕС, с изключение на Естония, няма категорично задължение лекарства да се изписват единствено на електронни рецепти, обясняват от здравното министерство и уточняват, че в цялата европейска практика се допускат двата вида предписване.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама