Бившият шеф на „Кинтекс“: Съдружник в кантората с многото пари е синът на кадровик №1 в БСП

18:59, 05 сеп 22 25 2751 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
 
 

Съдружник в адвокатската кантора, която е сключила без конкурс договори за над 400 000 лева с дружества от системата на Министерството на икономиката и индустрията (МИИ), е синът на началник отдел „Кадри“ на „Позитано“ 20 Ели Спасова. Тя беше и началник на кабинета на Корнелия Нинова в Министерски съвет. Това заяви пред OFFNews бившият шеф на оръжейната компания „Кинтекс“ Александър Михайлов.

Проверяват началника на кабинета на Корнелия Нинова за конфликт на интереси

Думите му са по повод решението на Министерството на икономиката и индустрията да даде шефа на кабинета на Корнелия Нинова - Калоян Методиев на КПКОНПИ законфликт на интереси. Според ведомствтото дружествата в системата на Министерството на икономиката и индустрията са сключили договори за адвокатски услуги за над 400 000 лв. с една определена юридическа кантора, в която Методиев има роднина. Пръв за адвокатската кантора и за евентуалния конфликт на интереси заговори именно Александър Михайлов, който бе уволнен от Нинова от шефския пост в „Кинтекс“.

Пред Offnews Михайлов обяви и името на адвокатското дружество, което е успяло да се сдобие с договорите на дружествата, чийто принципал е МИИ. „Става дума за кантората „Станков, Тодоров, Хинков и Спасов“. Последното от имената е на адвокат Петър Спасов, който е син на кадровик №1 на БСП“, заяви Михайлов.

Той посочи, че след отстраняването му от ръководството на държавния оръжеен търговец по заповед на Корнелия Нинова, Кинтекс също е сключил договор с това дружество. Старият ни договор за правни консултации бе за 3000 лева на месец с преподавателка по международно търговско право, която е обслужвала дружеството дълги години и е напълно наясно с оръжейния бизнес. Договорът ѝ обаче е прекратен и е сключен нов срещу 5760 лева на месец“, обясни той.

Александър Михайлов припомни и че води две дела за лъжи, изречени от страна на Корнелия Нинова по негов адрес - едно по силата на Наказателния кодекс, и гражданско. „Познайте кой защитава интересите на Нинова по тези дела? Това е именно кантората „Станков, Тодоров, Хинков и Спасов“. Също така и ръководството на „Кинтекс“, назначено от лидера на БСП, заведе две дела срещу мен. По тях кантората е същата. За да водят тези дела срещу мен „Станков, Тодоров, Хинков и Спасов“ са получили 76 230 лева. От тази сума 35 400 лева са адвокатски хонорар, а 40 830 лева са съдебни такси“, каза още Александър Михайлов.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама