Гълъб Донев: Няма да остане неподпомогнат човек след наводненията

09:05, 06 сеп 22 / Политика 25 2549 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Няма да остане нито един човек, който да е засегнат и да не бъде подпомогнат, заяви служебният министър-председател Гълъб Донев, който е на посещение в пострадалото от наводненията село Каравелово.

Всички институции, държавата, всички доброволци, които участват по възстановяване на щетите от бедствието, показват, че силата ни е да бъдем единни в усилията си да помогнем на всички пострадали граждани”, каза още Донев.

Приливната вълна е нанесла огромни щети на инфраструктурата на съответните общини и на частните имоти на хората, като държавата от първия ден провежда спасителни действия и е уникално, че няма отнет живот от това действие, коментира премиерът.

Община Карлово откри DMS кампания за дарения

Ще бъдат отпуснати средства, ще бъдат осигурени строителни материали, необходими за възстановяване на нанесените щети по домовете на хората. Ще бъдат отпуснати диференцирано средства за това всеки един пострадал, всяко едно домакинство да бъде подпомогнато и да знае, че държавата стои плътно зад него", заяви Гълъб Донев.

До няколко дни ще бъдат описани всички необходими средства за най-нуждаещите се хора, очаква се да бъдат доставени временни жилища за хората, чиито домове са разрушени. Гражданите могат да подават заявления за еднократна помощ. Предстои първият учебен ден, съответно всички родители на ученици ще могат да получат помощ, и за това е помислила държавата", заяви още Гълъб Донев, цитиран от БНТ. 

Реката е с изключително голям дебит, което показва, че срещу природата няма как да се борим, коментира премиерът и допълни, че дератата са почиствани и причината за бедствието е проливният дъжд.

Да, има сеч, но тази сеч не е безразборна, не е в нарушение, за всяко от дърветата е дадено разрешение. Сечта не говори за някакви нарушения. Ако е имало сеч и тя е законна, не може да бъде причина за бедствието. Виждате, че тази дървесина, която е нанесена тук по моста, от реката и по деретата, е дървесина, която е изкоренена. Всички причини, които са довели до това бедстие, ще бъдат изяснени".

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама