Ердоган пак критикува остро Гърция

11:39, 06 сеп 22 / Свят 25 1907 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отново отправи остри критики към Гърция, предадоха турските медии. Ердоган говори снощи след заседание на турския кабинет.

Бих искал да припомня следното нещо на Гърция, която напоследък се държи по-грубо към нашата страна: Гърция не е на нашето ниво, тъй като не е равна на нас нито в политическо, нито в икономическо, нито във военно отношение”, каза турският лидер, цитиран от Анадолската агенция, предаде БТА. 

Ердоган отправи заплахи към Гърция

През уикенда, на фона на продължаващото напрежение между Турция и Гърция, Ердоган предупреди Гърция да не отива твърде далеч, като предупреди, че Турция ще направи необходимото, когато настъпи моментът”.

Според източници от турското министерство на националната отбрана само през първите осем месеца на 2022 г. Гърция е нарушила въздушното пространство и териториалните води на Турция над 1100 пъти.

Ердоган ще замине на тридневна балканска обиколка, включваща Босна и Херцеговина, Сърбия и Хърватия. Балканите са приоритет за Турция не само по политически, икономически и географски причини, но и поради историческите и културните й връзки с региона, каза турският президент. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама