Борис Джонсън се видя като „ракета-носител, която е изпълнила мисията си”

11:57, 06 сеп 22 / Свят 25 2386 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Във Великобритания Борис Джонсън се окачестви като ракета-носител, която е изпълнила мисията си” в прощалната си реч като премиер. Той обеща да подкрепя неговата наследничка Лиз Тръс.

Рано сутринта пред Даунинг стрийт 10 в присъствието на доста негови съпартийци и верни привърженици Борис Джонсън каза просто: Това е, хора! След около два часа ще бъда в Балморал, Шотландия, за да видя кралицата и щафетата ще бъде предадена на новия лидер на консерваторите и премиер, който ще намери зад тази врата фантастичен екип от държавни служители – хора, които изпълниха Брекзит, които извършиха най-бързото масово ваксиниране в Европа, които организираха ранно доставяне на оръжие за героичните украински въоръжени сили”.

Лиз Тръс ще бъде новият премиер на Великобритания

Джонсън допълни, че Владимир Путин е абсолютно заблуден, ако си мисли, че може да изнудва или да тормози британския народ чрез енергийна криза. Той обаче за първи път намекна нещо и за бъдещето му, предаде БНР. 

По въпроса за бъдещата ми кариера нека да кажа, че съм като една от онези ракети-носители, изпълнили мисията си и сега бавно навлизаща в атмосферата и безследно изчезвайки в някой затънтен край на Тихия океан. Но аз ще предложа на правителството пълната си и безрезервна подкрепа”.

Борис Джонсън заяви, че в това трудно време за икономиката и страната консерваторите трябва да се обединят. По-късно днес след като Лиз Тръс бъде одобрена официално от кралицата  тя ще произнесе първата си реч като нов британски премиер.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама