Следобедни валежи на места

07:00, 09 сеп 22 25 1759 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Времето ще е предимно слънчево с разкъсана висока облачност. След обяд над Северозападна България ще започне да се развива и купеста и купесто-дъждовна облачност и вечерта на места там ще превали прегърми. Ще духа слаб, в Североизточна България - умерен южен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 28° и 33°, на места в низините и малко по-високи, в София - около 28°. 

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Вятърът сутринта ще е слаб, около и след обяд - умерен от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. 

Над планините ще преобладава слънчево време с висока облачност. След обяд и вечерта главно над Западна Стара планина ще се развие купеста и купесто-дъждовна и на места там ще превали и прегърми. Ще духа до умерен южен, по най-високите части временно силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра - около 16°, показва прогнозата на НИМХ. 

В събота, с обръщане на вятъра от северозапад, ще премине атмосферно смущение. От запад на изток ще превали и прегърми, на повече места и с по-интензивни явления - в Северна България. Температурите ще са почти без промяна, но към вечерта вятърът ще се усили и ще започне да нахлува сравнително хладен въздух. В неделя ще има променлива, по-често значителна облачност. Отново ще има валежи, но през деня ще са на малко места, главно в Южна България, през нощта срещу понеделник на повече места из цялата страна. Възможни са и гръмотевици. Вятърът временно ще отслабне.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама