Дъжд в югозападната половина от страната

07:00, 11 сеп 22 25 1931 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста, над югозападната половина от страната и купесто-дъждовна облачност, на места там ще превали и прегърми. През нощта срещу понеделник валежи и гръмотевици, на отделни места временно интензивни, ще има в Южна България. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина – временно  силен вятър от запад-северозапад. Дневните температури още ще се понижат и максималните ще са между 24° и 29°, в София – около 24°.

По северното крайбрежие през нощта срещу неделя ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. През деня ще е предимно слънчево, след обяд ще се развива купеста облачност, почти без валежи. Вятърът ще е до умерен от северозапад. Максималните температури ще са между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, на места интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен, по най-високите части временно  и силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 12°.                      

В началото на новата седмица ще бъде ветровито и сравнително хладно. Облачността ще е променлива, в понеделник на отделни места в източните и планинските райони с превалявания. Във вторник в по-голямата част от страната вятърът ще остане от запад-северозапад, ще бъде малко по-слаб, а в Източна България временно ще се обърне от север-североизток. Облачността ще бъде по-често значителна и на повече места там ще има валежи, в отделни райони с по-големи количества. Максималните температури ще са между 21° и 26°, сочи прогнозата на НИМХ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама