Борецът Кирил Милов е световен вицешампион за втори път

08:48, 13 сеп 22 / Спорт 25 2027 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Кирил Милов се окичи със сребро на световното първенство по борба, класически стил в Белград. На финала при 97-килограмовите българинът отстъпи с 1:5 на класния арменец Артур Алексанян, който ликува с четвърта световна титла в кариерата си. В биографията си Алесанян има още олимпийска титла и 5 европейски златни медала.

Така Милов не успя да вземе реванш от именития си съперник след загубата от него на Мондиала през 2018-а, когато отново бе „сребърен“. По-рано този сезон 25-годишният талант триумфира с европейската титала.

Среброто от Белград е четвъртото отличие в кариерата на Милов от голямо първенство. „Щастлив съм, едва ли има борец, който да е стигнал до стълбичката и да не е щастлив”, каза Милов пред БНТ. „Разбира се има разочарование. В партер допуснах две грешки, които ми костваха и успеха. Вероятно е и до шанс, но с повече тренировки един ден се надявам да стъпя на върха. Знам, че съм един от най-добрите”, посочи той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама